βασικός μεταβολισμός | μέτρηση

GO_TO_ APPLICATIONS
Ως Βασικός μεταβολικός ρυθμός (BMR), αναφέρεται το ελάχιστο ποσό της ενέργειας – με τη μορφή θερμίδων – όπου το σώμα σας χρειάζεται για να ολοκληρώσει τις κανονικές λειτουργίες του, όπως η αναπνοή, να πέψη και να απορροφήσει και να μεταβολίσει τα τρόφιμα, να κρατά σε βασική ρυθμό την καρδιακή και την εγκεφαλική λειτουργία. Η ηλικία, το φύλο (πχ. εμμηνόπαυση), το βάρος και τη σωματική δραστηριότητα επηρεάζουν άμεσα στο βασικό μεταβολικό ρυθμό.

BMR ποικίλλει από άτομο σε άτομο και αυξάνει με το ύψος σας, τον όγκο του μυϊκού ιστού.
Ο βασικός μεταβολισμός μετράται σε πραγματικές συνθήκες με την μέθοδο που λέγετε indirect calorimetry με μεγάλη ακρίβεια.

Με αυτόν το τρόπο μπορούμε να αναλύσουμε, τι οξυγόνο καταναλώνουμε και τι διοξίδιο εκπέμπουμε με την αναπνοή και να υπολογίσουμε την ενεργειακή απόδοση της καυστικής μας ικανότητας.
Με τους αναλυτές έμμεσης θερμιδομετρίας, αναλύεται ο πραγματικός ορισμός των καύσεων, δηλαδή ότι όταν μια ουσία καίγεται (μεταβολίζετε) καταναλώνει οξυγόνο και αποδίδει στο περιβάλλον διοξίδιο του άνθρακα και νερό.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, και η κατάσταση υγείας ή διάφορες ασθένειες επηρεάζουν τον μεταβολισμό μας. Η μέτρηση μεταβολισμού σε πραγματικές συνθήκες είναι απαραίτητη για την ταυτοποίηση της μεταβολικής δραστηριότητας του οργανισμού.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ
  • Απευθύνετε σχεδόν σε όλους που θα ήθελαν να εφαρμόσουν κάποια τεχνική μείωσης βάρους και λίπους, έτσι ώστε να αποφασίσουν ποια τεχνική μπορούν να εφαρμόσουν με επιτυχή αποτελέσματα.
  • Σε όσους θα ήθελαν να εφαρμόσουν κάποιο χειρουργείο βαριατρικής, ώστε να επιλέξουν την κατάλληλη τεχνική και το είδος της πορείας μετά το χειρουργείο.
  • Τον έλεγχο της μεταβολικής ρύθμισης ασθενών με θυροειδική αποκατάσταση ορμονών.
  • Τον έλεγχο αντίστασης της ινσουλίνης για την κατάλληλη ομαλοποίηση της μέσω της τροφής.
  • Στο επανέλεγχο των αποτελεσμάτων εφαρμογής τεχνικών αδυνατίσματος.