η σοκολάτα μείωνει την χοληστερίνη δίαιτα σοκολάτας για να μειώσετε την χοληστερίνη

Η σοκολάτα μείωνει την κακή χοληστερίνη, έδειξαν τελευταίες μελέτες.
Μειώστε την χοληστερίνη σας με σοκολάτα! Περισσότερες καλές ειδήσεις για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Η έρευνα δείχνει ότι οι πολυφαινόλες σε σκόνη κακάου μείωνει την χοληστερίνη.
Το κακάο σε σκόνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες γνωστές ως πολυφαινόλες. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτές οι πολυφαινόλες κάνουν καλό στην καρδιά.
Μία από τις πρώτες μελέτες για να εξετάσει πώς αυτές οι πολυφαινόλες επηρεάζουν τα επίπεδα χοληστερόλης διεξήχθη από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Hull (Αγγλία). Το πείραμα ήταν μια μελέτη διασταύρωσης, που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν τυχαία σε μία από τις δύο ομάδες (πειράματος ή ελέγχου). Με τον τρόπο αυτό, οι ερευνητές μπορούν να συγκρίνουν τις επιδράσεις της παρέμβασης σε συγκεκριμένα άτομα, καθώς και η ομάδα ως σύνολο.
Στην μελέτη συμμετείχαν 12 συμμετέχοντες με διαβήτη τύπου 2.
Η πειραματική επέμβαση που εμπλέκονται σίτισή τους 45 γρ υψηλής πολυφαινόλες cocoa την ημέρα, ενώ η παρέμβαση ελέγχου ισόποση χαμηλής σε πολυφαινόλες cocoa. Οι ερευνητές βρήκαν ότι η κατανάλωση της υψηλής πολυφαινολών σοκολάτας σχετίστηκε με μια αύξηση στην HDL (καλής) χοληστερόλης και μια μείωση της ολικής χοληστερόλης.

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση καρπού COCOA σοκολάτα μείωνει την χοληστερίνη. Με αυτόν τον τρόπο βοηθά στην μείωση καρδιομεταβολικών παραγόντων
ρίσκου σε άτομα υψηλού κινδύνου.
Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα περισσότερα προϊόντα σοκολάτας είναι χαμηλά σε πολυφαινόλες και υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά.

(NaturalNews – Friday, June 21, 2013 by: David Gutierrez)