διατροφική κετογονική δίαιτα για την υγεία και την ασθένεια

διατροφική κετογονική δίαιτα
Dr.Iakovos Theodosiou MD.DipU
RELATED MENU[weaver_extra_menu menu=’KETOGENIC DIET’ style=’menu-vertical’]
RELATED KNOWLWDGE
[weaver_extra_menu menu=’KNOWLEDGE KETOGENIC DIET’ style=’menu-vertical’]
Η διατροφική κετογονική δίαιτα είναι μια δίαιτα βασισμένη σε καθημερινά τρόφιμα με τελικό σκοπό την αύξηση των κετόνης στο αίμα δημιουργώντας μια μεταβολική κατάσταση που λέγεται διατροφική κέτωση.
Σε κατάσταση διατροφικής κέτωσης ο οργανισμός χρησιμοποιεί σαν κύριο καύσιμο για τις λειτουργίες του το λίπος.

Η διατροφική κετογονική δίαιτα χρησιμοποιείτε σε πολλούς ιατρικούς τομείς όπως για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, την αντιμετώπιση της επιληψίας κα.
Το σημείο κέτωσης στον κάθε άνθρωπο διαφέρει και οι δίαιτα είναι ατομική.

Κύριος στόχος στην διατροφική κετογονική δίαιτα αλλά και σε όλες τις κετογονικές δίαιτες είναι η κετο-προσαρμογή.

Όταν επέρχεται ΚΕΤΟ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας λειτουργεί με πολύ λίγη γλυκόζη και προτιμά το λίπος ως βασικό ενεργεικό μεταβολικό υπόστρωμα. Ο οργανισμός ενισχύει τα διάφορα ένζυμα που εμπλέκονται στην διάσπαση λίπους παρά αυτά πού εμπλέκονται στην διάσπαση της γλυκόζης.

Όταν ξεκινάτε μια κετογονική δίαιτα ο οργανισμός καίει λίπος αλλά αυτό έχει περιορισμούς μιας και τα διαθέσιμα ένζυμα και μεταβολίτες που εμπλέκονται σε αυτή την μεταβολική οδό δεν είναι σε επάρκεια.

Σε δεύτερη φάση αυτό καθιερώνεται και ο οργανισμός χρησιμοποιεί κατά βάση το λίπος ως κύρια πηγή ενέργειας. Είναι πραγματικά εκπληκτικό πόσες τροποποιήσεις θα πρέπει να γίνουν κυτταρικά για να συμβεί η κέτο-προσαρμογή.

Υπάρχουν πολλές κετογονικές δίαιτες ή καλύτερα δρόμοι μέσω της διατροφής να φτάσει σε κέτωση. Η επιλογή βασίζεται στο τι ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε, την κατάσταση υγείας του οργανισμού μας και την διάρκεια χρήσης.

διατροφική κετογονική δίαιτα

διατροφική κετογονική δίαιτα. διατροφική κετογονική δίαιτα.