διατροφική κέτωση μεταβολική συνθήκη λιπόλυσης

διατροφική κέτωση
Dr.Iakovos Theodosiou MD.DipU
RELATED KNOWLWDGE
[weaver_extra_menu menu=’KNOWLEDGE KETOGENIC DIET’ style=’menu-vertical’]
H διατροφική κέτωση είναι μια μεταβολική κατάσταση κατά την οποία το σώμα μας καίει το λίπος ως κύρια πηγή καυσίμου, αντί για γλυκόζη. Ο άνθρωπος όταν υποβάλλεται σε μια κετογονική δίαιτα, ουσιαστικά μετατρέπει τον εαυτό του από έναν “καυστήρα ζάχαρη” σε “καυστήρα λίπους”. Αυτό επιτυγχάνεται με τη μείωση της κατανάλωσης υδατανθράκων, η αύξηση της πρόσληψης λίπους, και την κατανάλωση μόνο μιας επαρκούς ποσότητα πρωτεΐνης για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του σώματος.

Ο όρος διατροφική κέτωση φέρεται να επινοήθηκε από τους Dr. Stephen Phinney & Jeff Volek, δύο από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες και ερευνητές στον τομέα της δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

Η κλασσική κετογονική δίαιτα είναι μια δίαιτα, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, πολύ χαμηλή περιεκτικότητςα σε υδατάνθρακες, και επαρκής σε πρωτεΐνες (Σημείωση: Είναι “επαρκής” σε πρωτεΐνες, ΔΕΝ είναι “υψηλή” σε πρωτεΐνες.)
Μετα την παρουσίαση της δίαιτας με το σωληνάκι(tube diet) με μηδενικό λίπος και τα αποτελέσματα αυτής από τον prof. Cappello, υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να δούμε σε σχέση με την ποσότητα λιπιδίων που τρώμε στην κετογονική δίαιτα, τα αποτελέσματα και ποιά απο τις κετογονικές δίαιτες είναι ιδανική στο αδυνάτισμα.
Η κετογονική δίαιτα δεν είναι απαραίτητα και υπερπρωτεινική.

διατροφική κέτωση

διατροφική κέτωση.