κετογονική δίαιτα & υγεία κέτωση και υγεία

Είναι πολλά τα ευεργετικά αποτελέσματα που κυτταρικοί μηχανισμοί συνδέουν κετογονική δίαιτα & υγεία.
Η κετογονική δίαιτα δεν είναι μια απλή δίαιτα όπως θα μπορούσε να φανταστεί κανένας για παράδειγμα να χάσω λίγα κιλάκια η να βελτιώσω την κυτταρίτιδα. Είναι μια μεταβολική δίαιτα που σημαίνει ότι δρά μεταβολικά στον οργανισμό και τα αποτελέσματά της ανταποκρίνονται πλήρως στο τρύπτιχο αποτοξίνωση, υγεία, ευεξία.

Ελευθερία από την υπογλυκαιμία, την επιμονή σε τροφίμα και το πάθος της ζάχαρης
Αυτό είναι μακράν το καλύτερο όφελος κατά τη γνώμη μου. Έχοντας τον έλεγχο στις διατροφικές σας συνήθειες.

Η έλλειψη της πείνας
Οι κετόνες αμβλύνουν την όρεξη και εξαλείφουν το αίσθημα πείνας. Θα παρατηρήσετε κατά καιρούς οτι μπορεί να ξεχάσετε να φάτε. Αυτό είναι το πιο εκπληκτικό καμμάτι της κετογονικής δίαιτας, ειδικά αν έχετε αγωνιστεί με τα ζητήματα εθισμός στο φαγητό.

Μείωση της αρτηριακής πίεσης
Η δίαιτα Χαμηλή χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι πολύ αποτελεσματική στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Εάν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα πίεσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να αρχίσετε να αισθάνεστε ζαλάδα από την υπερβολική φαρμακευτική αγωγή. Η εφαρμογή μια κετογονικής δίαιτας μπορεί να σας κάνει να μειώσετε τα φάρμακα της υπέρτασης.(συνεχή επαφή με τον καρδιολόγο σας για την φαρμακευτική ρύθμιση).

Μείωση της χοληστερόλης
Η χοληστερόλη είναι κατασκευασμένη από περίσσειας γλυκόζης στη διατροφή. Τρόγωντας λιγότερο ζάχαρη βελτιόνεται το αρτηριακό σας σύστημα και η δράση της αρτηριοσκληρυνσης (ειδική φλεγμονή) στα αγγεία. Χοληστερίνη στο αίμα σας θα μειωθεί, καθώς το σώμα σας έχει λιγότερη γλυκόζη από το οποίο να την κατασκευάσει, και λιγότερη ανάγκη για την αποκατάσταση των ζημιών από φλεγμονώδεις αντιδράσεις στα αγγεία.

Αύξηση της HDL χοληστερόλης
Αυτό είναι πραγματικά ένα καλό αποτέλεσμα, διότι βελτιώνει την αναλογία HDL/LDL. Επίπεδα της HDL υψηλότερα 39 mg/dL δείχνουν μια πιο υγιή καρδιά.

Μείωση των τριγλυκεριδίων
Η κατανάλωση υδατανθράκων είναι στενά συνδεδεμένη με τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, και ένα από τα πιο γνωστά οφέλη της κετογενικής δίαιτας. Η μικρότερη ποσότητα υδατανθράκων που τρώτε, προκαλεί μείωση των τριγλυκεριδίων. Η αναλογία τριγλυκεριδίων προς HDL (τριγλυκερίδια/HDL) είναι ο καλύτερος προγνωστικός δείκτης του κινδύνου καρδιακής προσβολής και είναι ένα από τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος στις οποίες θα πρέπει να δίνουμε πραγματικά προσοχή.

Μείωση του σακχάρου και των επιπέδων ινσουλίνης νηστείας
Η λιγότερη ζάχαρη θα οδηγήσει σε χαμηλότερο σάκχαρο στο αίμα και άρα και τα επίπεδα ινσουλίνης. Είναι κατάλληλη δίαιτα για άτομα με αντίσταση στην ινσουλίνη.

Μείωση επιπέδων, C αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP) και γλυκοζηλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c
Αυτοί είναι και οι δύο, δείκτες της φλεγμονής και κινδύνου καρδιακής νόσου.

Περισσότερη ενέργεια
Θα εκπλαγείτε με το πόση ενέργεια θα έχετε. Τυχόν χρόνια συμπτώματα κόπωσης θα βελτιωθούν. Ιδιαίτερα αν παίρνετε κάποια στατίνη (ένα φάρμακο μείωσης της χοληστερόλης) που δρουν στα μιτοχόνδρια οδηγούν σε κόπωση και μυϊκό πόνο.

Μείωση δυσκαμψία και πόνο στις αρθρώσεις
Αυτό είναι μια από τις καλύτερες παρενέργειες μετά από μια Κετογενική δίαιτα. Η διατροφή εξαλείφει τα τροφίμα σταριού, που είναι η μεγαλύτερη αιτία της χρόνιας ασθένειας και του πόνου, ιδιαίτερα στην μυϊκή δυσκαμψία και τον πόνο στις αρθρώσεις.(no grain, no pain)

Αλλαγές στις συνήθειες ύπνου σας και βελτίωση στα συμπτώματα της άπνοιας ύπνου.
Αυτό οφείλεται στην μείωση βάρους, την καλύτερη ροής αίματος και οξυγόνωσης των ιστών.

Απώλεια βάρους
Η κετογονικη δίαιτα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική για την ομαλοποίηση του βάρους σας. Και είναι η δίαιτα που κυρίως καίει λίπος.

Σταθεροποίηση της διάθεσης (αντικαταθληπτική δράση)
Έχει αποδειχθεί ότι η κετογονική δίαιτα είναι ευεργετική στη σταθεροποίηση νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη που οδηγούν σε καλύτερο έλεγχο της διάθεσης.

κετογονική δίαιτα & υγεία

κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία. κετογονική δίαιτα & υγεία.
Share !
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail