σοκολάτα στη δίαιτα για μείωση λίπους δίαιτα σοκολάτας για πραγματικό αδυνάτισμα

Οι λάτρεις της σοκολάτας που προσπαθούν να χάσουν μερικά κιλά, τώρα μπορούν, σοκολάτα στη δίαιτα για μείωση λίπους και βάρους.
Αυτό δείχνει η νέα έρευνα, ότι είναι δυνατό να χάσουν βάρος, ενώ απολαμβάνουν τη γλυκιά γεύση τους κάθε μέρα.
Οι γυναίκες το σκέφτονται να μπουν σε μια διατροφή γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να στερηθούν κάποια από τα αγαπημένα τους τρόφιμα.

Στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει, αν τα ενσωματώσεις ελεγχόμενα (είπε η Kathryn Piehowski), η οποία πραγματοποίησε την έρευνα, στο πανεπιστήμια της Pennsylvania.

Οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες που έβαλαν ένα κομμάτι σοκολάτας σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής έχουν χάσει περίπου 11 κιλά σε τέσσερις μήνες, (κατά μέσο όρο).

Η σοκολάτα … είναι μιά εξαιρετικά επιθυμητή τροφή (δήλωσε ο Debra Keast, από Food & Nutrition Research Database, Μίσιγκαν) αλλά, πρόσθεσε, εγώ πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα είναι εξίσου αποτελεσματικό με κάποιο άλλο είδος καλύτερου snack για την απώλεια βάρους.
Ένα snack με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, είπε, θα μπορούσε πιθανότατα να βοηθήσει τις γυναίκες να μείνουν πλήρως μέχρι το επόμενο γεύμα τους καλύτερα. Για τη νέα μελέτη, η Piehowski και οι συνεργάτες της παρακολούθησαν την απώλεια βάρους, 33 υπέρβαρων και παχύσαρκων γυναικών σε δίαιτα με μειωμένες θερμίδες.

Οι μισές από αυτές λάμβαναν καθημερινά σοκολάτα και κακάο χωρίς ζάχαρη.
Οι άλλες γυναίκες έτρωγαν αντ’αυτού φρούτα με γεύση γλυκόριζα.

Είκοσιέξι γυναίκες ολοκλήρωσαν τη μελέτη, 13 σε κάθε ομάδα. Μετά από μόλις τέσσερις μήνες, οι γυναίκες και των δύο ομάδων είχαν χάσει κατά μέσο όρο 11 κιλά. Οι ερευνητές είπαν ότι δείχνει ότι οι γυναίκες δεν χρειάζεται να καταργήσετε εντελώς σοκολάτα και άλλα γλυκά σνακ από τη διατροφή τους για να δουν την απώλεια βάρους επιτυχία.
Τα μικρά snack μπορούν να μειώσουν τους πόθους για περισσότερα γλυκά.

Μια διατροφή με γλυκά snack μπορεί να παρέχει μια αποτελεσματική απώλεια βάρους σε γυναίκες που αγωνίζονται με άλλες πιο περιοριστικές δίαιτες.

πηγή-Link:A Reduced-Calorie Dietary Pattern Including a Daily Sweet Snack Promotes Body Weight Reduction and Body Composition Improvements in Premenopausal Women Who Are Overweight and Obese: A Pilot Study
2011 American Dietetic Association