σοκολάτα βελτιώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη δίαιτα σοκολάτας για μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη

Μελέτες έδειξαν ότι η σοκολάτα βελτιώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη.
Η αντίσταση στην ινσουλίνη, ή την μειωμένη αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης για να βοηθήσει την κίνηση της γλυκόζης από το αίμα στους ιστούς, είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του διαβήτη τύπου-2.
Αν και δεν έχουν πολλές μελέτες έχουν γίνει σχετικά με το κακάο σε άτομα με διαβήτη, το κακάο μπορεί να βελτιώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη και την υψηλή πίεση του αίματος που μπορεί να συνοδεύσει την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Το κακάο και μαύρη σοκολάτα περιέχουν ενώσεις που ονομάζονται πολυφαινόλες.
Σε άτομα με αντίσταση στην ινσουλίνη και υψηλή πίεση του αίματος.

Άτομα που μελετήθηκαν τρώγοντας σκούρα σοκολάτα που περιέχει 1.000 mg πολυφαινολών ανά ημέρα για 15 ημέρες μείωσαν την αντίσταση στην ινσουλίνη και αύξησαν την ευαισθησία στην ινσουλίνη των ιστών.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2008 του “The Journal of Nutrition”. Αντίσταση στην ινσουλίνη οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ανθρώπους, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας περιέχουν 500 έως 1.000 mg πολυφαινολών ανά ημέρα για 2 εβδομάδες μείωσε τα επίπεδα γλυκόζη νηστείας αίματος, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου 2010 του “The British Journal of Nutrition».

Έρευνες δείχνουν ότι ο καρπός COCOA βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη που σημαίνει σωστή χρήση του σάκχαρο στο αίμα, άρα μη μετατροπή του σε λίπος.

Οι παχύσαρκοι άνθρωποι παρουσιάζουν αύξηση της αντίστασης της ινσουλίνης που θεωρείται και αιτία λιπογέννεσης στην παχυσαρκία.

Πηγή LINK:Cocoa Reduces Blood Pressure and Insulin Resistance and Improves Endothelium-Dependent Vasodilation in Hypertensives
American Heart Association