στάδια κυτταρίτιδας μείωση λίπους η πραγματική θεραπεπία για την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα χωρίζεται σε 4 επίπεδα ή στάδια παθολογοανατομίας για την ανάπτυξη και την οργάνωση της δίνοντας την χαρακτηριστική όψη της φλούδας πορτοκαλιού.

Όποια κι αν είναι τα στάδια αυτά σημασία έχει ότι η θεραπεία της κυτταρίτιδας είναι μία, και αφορά στην λιποδιαλτική δίαιτα και την άσκηση και πρέπει να εφαρμόζεται άμεσα.
Η ανάπτυξη της κυτταρίτιδας μπορεί να χωριστεί σε τέσσερα στάδια ή παθολογοανατομικά επίπεδα:

1. Τροποποίηση των προτριχοειδή αρτηριδίων του σφιγκτήρα -με αποτέλεσμα μεταβολές στην αγγειακή διαπερατότητα και επίσης διαστολή ή διάταση των τριχοειδών που οδηγεί σε περί-τριχοειδή και διαπίδυση μεταξύ παχυσαρκίας, με αποτέλεσμα οίδημα.

2. Οίδημα -που προκαλεί μεταβολικές αλλοιώσεις που προκαλούν υπερπλασία και υπερτροφία του δικτυωτού συστήματος, με αποτέλεσμα το σχηματισμό των περί-τριχοειδών μαζί με περιφερειακές αποθέσεις λίπους έχοντας μια ώθηση στο διάμεσο ιξώδες.

3. Την οργάνωση όσον αφορά ίνες κολλαγόνου κοντά σε ομάδες των λιποκυττάρων -ευνοώντας την ανάπτυξη μικρο-οζιδίων.

4. Ένωση των μικρό-οζίδιων -ώστε να δημιουργήσουν τα μακρό-οζίδια που προκαλούν σκλήρυνση.

Δομικά, οι δερματικές τροποποιήσεις που παρουσιάζονται στην κυτταρίτιδα είναι κυρίως λόγω της ίνωσης του συνδετικού ιστού που περιέχεται στο δέρμα ή / και μέσα στα υποδόρια κύτταρα.
Ο συνδετικός ιστός από το δικτυωτό χόριο είναι στην πραγματικότητα προσκολλημένος με το βαθύ σύνδεσμο ως αποτέλεσμα του λοβιακού διαφράγματος ινών (ινώδης διάφραγμα) μέσω λιπώδη κύτταρων.
Τα λόβια υποδόριου λίπους συνήθως κατανέμονται το ένα από το άλλο από αυτά τα λεπτά, συνήθως αυστηρά σε μήκος που συνδέονται με συνδετικό ιστό που αναμιγνύει την λιπαρή επένδυση και συνδέει το δέρμα με τον βαθύτερο σύνδεσμο.
Αυτοί οι άξονες υποστηρίζουν το υποδόριο ιστό και ξεχωρίζουν το σωματικό λίπος.

Η μείωση των εν λόγω διαφραγμάτων, λόγω της ίνωσης προκαλεί αναδίπλωση στα σημεία σύνδεσης των ινώδης διαφραγμάτων, με αποτέλεσμα την κατάθλιψη που είναι χαρακτηριστικό της κυτταρίτιδας.
Κανείς δεν αρνείται ότι η λέξη “κυτταρίτιδα” έχει υποστεί κατάχρηση, για το λόγο ότι στην ιατρική το επίθεμα “-ιδα”αναφέρεται σε φλεγμονή, ή κάποια λοίμωξη.

Ως αποτέλεσμα, ο όρος “κυτταρίτιδα” μπορεί να αναφέρεται σε μια φλεγμονή των επηρεασμένων κυττάρων.

Τα κύτταρα, οι θεμελιώδεις μονάδες ζωτικής σημασίας, ενσωματώνουν (με επιπλέον διάμεσες δομές) την μικροαγγειακή δομή όλων των ζωντανών ιστών.

Στη λεγόμενη κυτταρίτιδα, δεν υπάρχει φλεγμονή που να συνδέεται με τα κύτταρα, αλλά πιθανώς μια αλλαγή των διάμεσων ιστών.